29 Ocak 2011 Cumartesi

Bere Modelleri

Yapılışı basit, şık bere modelleri

img260/2940/bklh037accessnx8.jpg
Üç düz, iki ters ponpolu model. Bere kaç ilmekle başlanır diye soranlara; yün kalınlıgına göre  seçilen şişle bere  60-70 ilmek başlanmalı.istenen uzunlukta örülüp  son iki şiş haroşe yapılarak kesilir. Kalan yünlerden birkaç taneyle görülen kalınlıkta normal saç örülme gibi örülür  arkası  dikilen berenin istenen yerinden örgü iğne ve iple büzülür sonra uçlarına ponpon bağlanmış örgülerde fiyonk yapılarak dikilir veya bağlanır.


img260/1544/bklh040accessua9.jpg
Bu bere  70-80 ilmekle üç düz üç ters örülmüş.tepeye dogru ilmek kesilerek  daraltılmış. dikildikten sonra tıg örme çiçekler dikilmiş.

img260/6972/bklh048accessub1.jpg
Ressam beresi  modeli
2 düz iki ters lastik örgüyle başlanıp 3-4 cm örülmüş sonra her sıra tek renkle düz örgü örülmüş.daha uzun yapılırsa yan tarafa kaydırılıp  ressam beresi şeklini alır.



ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Nako Supra  Şiş No: 6 Yapılışı: 60 ilmek başlanır.4 yüz 2 ters 9 cm. lastik örülür.Lastik bittikten sonra 3'er ilmekte bir arttırılarak 80 ilmeğe çıkartılır ve 12 cm. haroşa örülür.Sonra ilk ilmek örülür.Sıra sonuna kadar 2 ilmek bir alınarak kesilir.Aynı işlem sonraki sırada da yapılır.Kalan ilmeklerin içinden yün geçirilerek büzülür.


File:Knitting.jpg


File:Entrelac-hat.jpg










http://www.elimkolum.com/?p=397





Berenin yapılışı
İpimiz ince olursa 2 kat yapabilirsiniz yada orta kalınlıkta 4-5 numara ile örülebilen bir ip seçebilirsiniz. Biraz tüylü yumuşak bir ip olursa çok daha hoş durur.
6 zincir çekip halka yapıyoruz, içini 12-14 kadar sık iğne ile dolduruyoruz. 2. sırada her deliğe 2 kere batıp 2 katına çıkarıyoruz sık iğne sayısını. 3. sırada 3-4 seferde bir çift batıyoruz. yaklaşık 10 sıra kadar sık iğne ile arttırma yaparak düz ve yuvarlak tepe kısmını örüyoruz.
Şimdi örneğin ilk sırasına geldik. Her deliğe bir 2 li trabzan yapıyoruz yanlız 3 trabzanda bir 2 zincir çekiyoruz. Bir sonraki sırada Boşluklara 3 trabzan yapılıp alt sıradaki 3 lü grup trabzanın hepsini tığa alıp 3 kere ipimizi dolayıp bir seferde topluyoruz. Yani fıstık yapıyoruz. Bundan sonraki sıralar bu şekilde devam ediyor. Arttırma yapılmıyor, o yüzden ilk başlarken sayımızı ayarlamamız lazım. Büyükler için 23-25 sıra, 2-4 yaş için 17-19 sıra yeterli. (Verilen ölçü boyu değil berenin eni içindir) boyunu kendi ölçülerinize göre  ördükçe ölçüp ayarlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder