22 Ekim 2011 Cumartesi

Vişne Reçeli

Vişne Reçelinin Yapılışı


Reçel yapımı için hazırlık

Malzemeler:
1 kg şeker
1 kg vişne
yarım limon
Yapılışı:
Vişneleri güzelce yıkayıp, saplarını ayıklayın. Kıvrılmış bir tel yardımıyla çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye bir kat vişne, bir kat şeker olacak şekilde döşeyin ve bir gece bekletin. Ertesi sabah vişneyi kendi suyuyla ocağa oturtun ve reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.Ilıyınca kavanozlara paylaştırın ve sıkıca ağzını kapatın.
(Vişne miktarına göre malzemeleri artırabilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder